Logo

Place de la Republique danner rammen om mange arrangementer bl. a. et lille marked hver torsdag.

 

"El Tap" fransk hygge i høj klasse.

 

I 2004 fik byen dette festlige gavlmaleri der illustrerer afbarkningen af korkegene.

 

 

 

 

Maureillas

Maureillas Las Illas, - i daglig tale blot kaldet Maureillas [moræijás] - og ja, s'et udtales - ligger kun 6 km fra grænsen til Spanien.

100 meter fra gadedøren ligger et dejligt stort grønt område: "Prat de la Fargue". Her er bænke og borde, store græsplæner, legeplads, pétanquebaner og en lille flod, hvor børnene kan dyppe tæerne. Sommerens utallige byfester og koncerter holdes her.

For enden af gaden afgår der rutebil til Perpignan, Céret og Amelie Les Bains flere gange dagligt. Torsdage er der et lille marked på Place de la Republiqe.


El Tap

Byens absolutte samlingspunkt er "El Tap", restaurant, bar og overnatningssted. Fra huset og til "El Tap" er der ca. 30 meter, det er som man siger - lige rundt om hjørnet. De lokale mødes her over en kop kaffe eller et glas vin. Der er levende musik én gang om måneden, om sommeren noget oftere. Som på de fleste andre barer i Frankrig kører fjernsynet døgnet rundt på "El Tap". Der er stemning som ved en fodboldlandskamp hjemme, når der sendes rugbykampe, hvor det lokale hold USAP (Union Sportive Arlequins Perpignan) deltager. Det nærmeste rugbystadion findes i Céret.

Tidligere lå rådhuset som nabo til "El Tap". I dag rummer bygningen "Maison pour Tous". Her ligger musikskolen, der er foredragssal og huset fungerer også som byens turistkontor, hvor man f.eks. kan få kort over vandrepisterne i området.

 

Ding-dong

Byens kirkeklokker holder os alle informeret om tidens gang. Når klokken er halv ringes 2 slag. Når den er hel ringes det antal slag, som uret viser. For en sikkerheds skyld gentages timeslagene lidt efter – hvis nu nogen ude i vinmarken ikke har hørt ordentligt efter første gang. Derudover ringes naturligvis i forbindelse med gudstjenester, begravelser, bryllupper og barnedåb. Så der er en del bimlen og bamlen – men man vænner sig heldigvis hurtigt til det. I klokketårnet sidder også byens sirene, som regelmæssigt bliver brugt. Sirenen fungerer som kaldesignal til egnens frivillige brandkorps.
Maureillas har et lille korkmuseum. I tidligere tider betød korkproduktionen meget for området, og der produceres stadig kork på egnen. Ved vejkanten ses de afbarkede korkege, bl.a. på vejen mod Le Boulou.

 

Parkering

Da huset er beliggende i den gamle bydel i en smal gade, foregår parkering ved forsamlingshuset, ved rådhuset eller på en af parkeringspladserne i nærhed af huset. Det er almindelig kotume, at man høfligt venter, hvis folk skal have læsset eller tømt bilen - vi har jo alle i gaden samme problem.