Vin, vin

 

 

og atter vin

Klima

Der gror store palmer i Maureillas - det bedste bevis på et mildt klima. Byen ligger ved foden af Pyrenæerne og drager nytte af det varme kystklima. Der er gennemsnitlig 300 solskinsdage om året, og temperaturen ligger om vinteren typisk 8-10 grader over temperaturen i Nordeuropa.
Se en temperaturstatistik for Perpignan. Se webcam fra Perpignan

 

Naturen

Der er høje bjerge, snævre kløfter (Les Gorges de la Fou og Gorges de Galamus), brusende floder, vandfald, drypstensgrotter, marskland og brede sandstrande. Gode vandremuligheder overalt, bl.a. på vandreruten Grande Route nr. 10, der går hele vejen gennem Pyrenæerne. I de høje bjerge holder ørne, gribbe og isarder (bjerggeder) til. Det fantastisk flotte Canigou-bjerg (2.785 m), som har mytologisk betydning for catalanerne (bl.a. hentes ilden til Skt. Hans fra toppen), kan bestiges.
Kører man nordpå langs kysten (70 km) ligger der en spændende dyrepark i Sigean. Parken består dels af en afdeling hvor man kan se rovdyr fra bilen, dels af et kæmpe område hvor man kan færdes til fods. Hele 2019 er der gratis adgang, hvis du har fødselsdag. Et flot syn er de tusinder af flamingoer som holder til ved søen - og som iøvrigt kan opleves flere steder langs kysten i den fri natur.


Vejret i Maureillas lige nu:  Vejrudsigt  Se prognose