Udvidelse af tagterrassen

Arkitekten

Vi har hyret en arkitekt, som også fungerer som bygherre. Det er ikke billigt, men vi er overbeviste om, at det er alle pengene værd.

Han har selvfølgelig lavet alle tegninger og beregninger, men hvad der er mindst ligeså vigtigt er, at han holder stramt i alle tråde hele processen igennem.

Han mødes med håndværkerne (de som er i gang) hver eneste fredag til byggemøde. Her samler han op på hvor langt de er og afdækker evt. problemer. Vi modtager en rapport med fotos hver uge. Han har også sørget for at udfærdige div. ansøgninger til kommunen, samt lavet alle kontrakterne med de forskellige håndværkere.

 

2. februar

Så er håndværkerne i gang, og vi har modtaget de første fotos. Det føles rigtig godt, nu er det ikke bare ord og drømme, men en realitet. Vi håber naturligvis på, at de ikke støder på større problemer, og at tidsfristen bliver overholdt.

 

Elektrikeren skal have besked om hvor vi ønsker lampeudtag og stikkontakter på terrassen. Vi er ikke helt sikre på det færdige look, men vi har bestilt rigeligt, hellere en for meget end en for lidt.

Badeværelset er nu indraget i byggeriet. Det er også nødvendigt at understøtte loftet her. Vi må jo bare have tillid til at de ved hvad de gør. Vi kan godt frygte lidt for fliserne, men de er ikke så kønne så det gør noget, så skulle der ryge et par stykker klarer vi også det.

 

16.februar

Skelettet som terrassen skal hvile på er på plads. Det er nogle ordentlige krabater af både jern og træ som skal bære det hele. Ved muren ud mod gaden er der lagt en stor jernbjælke (et såkaldt H-jern), herpå hviler træbjælkerne, da selve muren ikke er kraftig nok. I den anden side er muren 0,6 meter tyk og træbjælkerne bliver fastgjort direkte heri.

 

Genboen har konstateret at der foregår noget byggeri og har sendt dette billede.

Skorstenen på 2. sal er fjernet. Trappen skal gå helt hen til væggen ind til stuen. Der er sat soldater op, da loftskonstruktionen i gangen er alt for skrøbelig.

 

Muren der afgænser terrassen ind til loftet i dag. Her sidder strøm som skal flyttes, da muren jo skal forsvinde helt.
Den store jernebjælke er kommet op i flere stykker.

Træbjælkerne er på plads. De hviler på jernbjælken i den ene ende og er støbt ind i muren i den anden ende.

 

Helt bagerst i billedet ved taget ses jernbjælken som er støbt ind i muren i begge ender. Strømmen er gjort "færdig".
Loftet på badeværelset er blevet understøttet. Det er vist en god ide, der kommer rigtig meget vægt på undervejs i byggeriet.

Skorstenen i hjørnet på loftet er fjernet. Skorstenene udvendigt der sidder på naboens mur bliver også fjernet, således der blliver plads til det nye tag.

 

De kommende terrassefliser. De er 60x60 cm og jo noget mørkere end de gamle. Det bliver spændende, at se dem lagt ud på en stor flade!
Isoleringen er ved at være lagt. Pudset er banket af muren. Den bliver pudset op igen, da stenene ikke er pæne nok til at fritlægge. Man kan nu se trappeskagten. Taget over denne bliver hævet, således at vi kan komme ud på terrassen uden at slå hovedet.

 

Stilladset er på plads. Gadens beboere følger interesseret med i byggeriet. Muren ud mod Rue Longue vil bliver pudset op, vi mister synet af bjælken og de fine sten, til gengæld bliver der så vandtæt.