Udvidelse af tagterrassen 2018

Arkitekten

Vi har hyret en arkitekt, som også fungerer som bygherre. Det er ikke billigt, men vi er overbeviste om, at det er alle pengene værd.

Han har selvfølgelig lavet alle tegninger og beregninger, men hvad der er mindst ligeså vigtigt er, at han holder stramt i alle tråde hele processen igennem.

Han mødes med håndværkerne (de som er i gang) hver eneste fredag til byggemøde. Her samler han op på hvor langt de er og afdækker evt. problemer. Vi modtager en rapport med fotos hver uge. Han har også sørget for at udfærdige div. ansøgninger til kommunen, samt lavet alle kontrakterne med de forskellige håndværkere.

 

2. februar

Så er håndværkerne i gang, og vi har modtaget de første fotos. Det føles rigtig godt, nu er det ikke bare ord og drømme, men en realitet. Vi håber naturligvis på, at de ikke støder på større problemer, og at tidsfristen bliver overholdt.

 

Elektrikeren skal have besked om hvor vi ønsker lampeudtag og stikkontakter på terrassen. Vi er ikke helt sikre på det færdige look, men vi har bestilt rigeligt, hellere en for meget end en for lidt.

Badeværelset er nu indraget i byggeriet. Det er også nødvendigt at understøtte loftet her. Vi må jo bare have tillid til at de ved hvad de gør. Vi kan godt frygte lidt for fliserne, men de er ikke så kønne så det gør noget, så skulle der ryge et par stykker klarer vi også det.

 

16.februar

Skelettet som terrassen skal hvile på er på plads. Det er nogle ordentlige krabater af både jern og træ som skal bære det hele. Ved muren ud mod gaden er der lagt en stor jernbjælke (et såkaldt H-jern), herpå hviler træbjælkerne, da selve muren ikke er kraftig nok. I den anden side er muren 0,6 meter tyk og træbjælkerne bliver fastgjort direkte heri.

 

27. marts

Vi nærmer os så småt afslutningen. Gummimembranen der skal gøre terrassen vandtæt er lagt. Trappeskagten er bygget og murene er ved at være klar til at blive pusdet op. I næste uge skal loftet i halvdelen af stuen og køkkennet sænkes, og så mangler en vigtig detalje, nemlig den nye trappe. Tømeren er efter sigende igang med at fremstille den og dørerne ud til terrassen. De er en smule forsinkede, ikke overraskende, men stadig irriterende. Vi satser på at de er færdige når vi ankommer omkring den 20. april.

 

9. april

De sidste billeder taget af arkitekten er her nu. Vi ankommer jo selv i næste uge, så vi gør fotoserien færdig selv. Det virker ikke helt sandsynligt, at de er færdige med alt når vi kommer, men de er så færdige, at vi sagtens kan gå i gang med vores del. Vi skal tapesere og male i køkken og stue, det bliver det første vi kaster os over. Derudover skal vi selv male gangen, lakere trappen, lægge tæppe på i trapperummet og male hele terrassen - nok at se til.

Genboen har konstateret at der foregår noget byggeri og har sendt dette billede.

Skorstenen på 2. sal er fjernet. Trappen skal gå helt hen til væggen ind til stuen. Der er sat soldater op, da loftskonstruktionen i gangen er alt for skrøbelig.

 

Muren der afgænser terrassen ind til loftet i dag. Her sidder strøm som skal flyttes, da muren jo skal forsvinde helt.
Den store jernebjælke er kommet op i flere stykker.

Træbjælkerne er på plads. De hviler på jernbjælken i den ene ende og er støbt ind i muren i den anden ende.

 

Helt bagerst i billedet ved taget ses jernbjælken som er støbt ind i muren i begge ender. Strømmen er gjort "færdig".
Loftet på badeværelset er blevet understøttet. Det er vist en god ide, der kommer rigtig meget vægt på undervejs i byggeriet.

Skorstenen i hjørnet på loftet er fjernet. Skorstenene udvendigt der sidder på naboens mur bliver også fjernet, således der blliver plads til det nye tag.

 

De kommende terrassefliser. De er 60x60 cm og jo noget mørkere end de gamle. Det bliver spændende, at se dem lagt ud på en stor flade!
Isoleringen er ved at være lagt. Pudset er banket af muren. Den bliver pudset op igen, da stenene ikke er pæne nok til at fritlægge. Man kan nu se trappeskagten. Taget over denne bliver hævet, således at vi kan komme ud på terrassen uden at slå hovedet.

 

Stilladset er på plads. Gadens beboere følger interesseret med i byggeriet. Muren ud mod Rue Longue vil bliver pudset op, vi mister synet af bjælken og de fine sten, til gengæld bliver der så vandtæt. Så nærmer vi os. Fliserne ligger klar til at blive monteret. Den nye mur ud mod gaden er bygget.
Membranen der skal holde vandet ude er lagt. Det er her hældningern kommer, hvorimod fliserne bliver lagt vandret - heldigvis. Loftet i køkkenet er sænket for at skjule afløbet fra terrassen. Loftet i stuen er ligeledes sænket, således der er harmoni med loftet i køkkenet. Den store højde var ikke til nogen gavn, mest slugte den varme om vinteren.
Lige et dejligt billede mere skudt fra genboens terrasse. Canigou står smukt med sne i baggrunden. Vi får meget bedre udsigt til bjergene, nu da terrassen bliver hævet med ca. 0,5 m, det er også værd at tage med. Teglene til taget ligger klar, og vi venter med længsel på at de bliver færdige med byggeriet. Taget er ved at være på plads,
De grå gulvfliser ser rigtig godt ud. Når væggene bliver pudsede det et nyt billede. Døre og vægge mangler stadig De sidste tagsten, de såkaldte nonner og munke ligger klar til at blive forenet i et kærligt favntag...
Det regner og regner og regner. Dørene ligger og venter på at kunne blive sat op. Så kom solen, og dermed kom der gang i byggeriet igen. Wouw - sikken en forandring, hold nu op hvor ser det flot ud. Jeg spotter straks, at der er fin plads til at hænge grønne planter op på væggen :-)